Czas na idealną potrawę na kolacje czy nawet na spotkanie ze znajomymi. Prezentuje się wyśmienicie i tak samo smakuje.

Składniki:

  • 1 burak
  • 50g sera feta
  • garść rukoli
  • łyżka pestek dyni
  • 1,5 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka miodu
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Buraka wyczyść, zawiń w folię i piecz w 200 stopniach przez około godzinę. Wyjmij z piekarnika, ostudź, obierz ze skórki i pokrój w cienkie plastry. Ser pokrój w kostkę. Pestki dyni upraż na suchej patelni. Przygotuj dressing z oliwy, octu balsamicznego, odrobiny miodu i pieprzu. Na talerzu ułóż plasterki buraka, posyp rukolą, serem feta, polej dressingiem i posyp pestkami dyni.

Smacznego!