Czas na idealną potrawę na kolacje czy nawet na spotkanie ze znajomymi. Prezentuje się wyśmienicie i tak samo smakuje.
Składniki:
- 1 burak
- 50g sera feta
- garść rukoli
- łyżka pestek dyni
- 1,5 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- 1 łyżeczka miodu
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Buraka wyczyść, zawiń w folię i piecz w 200 stopniach przez około godzinę. Wyjmij z piekarnika, ostudź, obierz ze skórki i pokrój w cienkie plastry. Ser pokrój w kostkę. Pestki dyni upraż na suchej patelni. Przygotuj dressing z oliwy, octu balsamicznego, odrobiny miodu i pieprzu. Na talerzu ułóż plasterki buraka, posyp rukolą, serem feta, polej dressingiem i posyp pestkami dyni.
Smacznego!